середу, 23 березня 2016 р.

«Комп’ютер - друг чи ворог?»

Сьогодні комп’ютери стали повсякденністю, так що сучасній дитині можна лише позаздрити: їй не потрібно перебудовуватися. Вона вже зростає в середовищі, де комп’ютер така ж звична і буденна річ, як електричне освітлення, автомобілі, телевізори або мобільні телефони.
Постійне перебування у «віртуалі» шкодить розвитку дитини, у тому числі інтелектуальному та емоційному. Так, з одного боку, дитина втрачає інтерес до самостійного мислення, читання, ручної праці, стає пасивним споживачем інформації, як кажуть «рабом Інтернету». Комп’ютер не дає дитині повноцінного спілкування з однолітками або повністю його замінює…

Як вберегти себе від комп’ютерної 
     залежності?
Від негативного впливу ігор?
Вміти користуватися ПК без шкоди 
     для здоров’я?

Такі питання розглядалися з учнями сьомих класів 17-18 березня у приміщенні Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №22. Заняття проводились в формі діалогу, за допомогою якого учні змогли прояснити для себе всі позитиви та негативи комп’ютера зігравши гру «Батл», а також негативний вплив ігор на фізичний та психологічний розвиток кожного учня;  переглянули відеоролики та виступи лікарів про небезпеку комп’ютерної залежності. Цікавинкою заходу стало проходження анонімного анкетування для визначення  залежності від інтернету.



Шановні класні керівники! Якщо Вас зацікавив такий захід, просимо звертатись у Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення за телефоном: 51-16-35.






Немає коментарів:

Дописати коментар