понеділок, 28 березня 2016 р.

24 березня відзначається Всесвітній день боротьби проти туберкульозу

Нині туберкульоз в Україні є найпоширенішою інфекційною хворобою, займаючи перше місце в структурі смертності людей від інфекційної патології. Ситуація щодо туберкульозу в нашій країні досить складна. За даними ВООЗ зареєстровано 680 671 хворих на туберкульоз, що дорівнює 1,4% від усієї чисельності населення країни (на 0,2% більше, ніж у 1998 році), із них хворі активними формами 
туберкульозу складають 144 041 (21,2%).
Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення провів ряд заходів з метою ознайомити учнів навчальних закладів з небезпечним захворюванням - туберкульоз, обговорити шляхи зараження та правила запобігання цій хворобі.22 та 23 березня для учнів старших  класів ТЗОШ №20 і №13, а 24 березня  в приміщенні ДНЗ «Тернопільський центр професійно-технічної освіти» відбулись заходи «Захисти себе від туберкульозу». 
                                                            Захід розпочався з розповід
і про історію захворювання та мікобактерію  «паличку Коха» – збудника туберкульозу. Потім діти переглянули презентацію «Що необхідно знати про туберкульоз», з якої дізнались про всю небезпеку захворювання, симптоматику та її перебіг, профілактичні заходи спрямовані на запобігання хвороби та її ранню діагностику. Статистичні дані про поширення туберкульозу в Україні допомогли оцінити учасникам заходу весь маштаб проблеми.Організатори побажали учням: «Вести здоровий спосіб життя, бути фізично  активними, повноцінно та раціонально харчуватися, загартовуватися  та зміцнювати імунітет, щоб не допустити проникнення у організм збудників хвороби!!!»


Немає коментарів:

Дописати коментар