вівторок, 26 січня 2016 р.

Мінеральна вода: користь і шкода газованого напою

Мінеральна вода є одним з найпоширеніших напоїв. Її користь і шкода давно стали приводом для дискусій в науково світі, тому 4mama з'ясувала, як мінеральна вода впливає на організм людини.
Організм людини складається з води більш ніж на 70 відсотків, тому потрібно постійно підтримувати його водний баланс. Мінеральна вода є одним з найпопулярніших напоїв для цієї мети. 4mama з'ясувала, яку користь і шкода являє собою цей напій.

 
Користь мінеральної води
Мінеральна вода відновлює водно-сольовий баланс, а також забезпечує організм необхідними мікроелементами і мінералами. Крім того, цей напій структурує клітинну рідину організму, що дає можливість краще протистояти зовнішнім негативним факторам.
У осіннє і весняне міжсезоння мінеральна вода є відмінним напоєм для зміцнення імунітету.
Залежно від складу мінеральна вода може надавати цілющі дії на різні системи організму. Приміром, хлоридна - стимулює процеси обміну речовин і нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту. Збагачена сульфатами вода може привести в порядок порушену роботу жовчного міхура і печінки, а карбонатами - знижує кислотність шлункового соку і застосовується для лікування сечокам'яної хвороби. Магнієва мінеральна вода допомагає боротися зі стресами.
 
Шкода мінеральної води
Мінеральна вода може негативно позначитися на здоров'ї, якщо людина має будь протипоказання, тому відносно її вживання краще проконсультуватися з лікарем.
При постійному вживанні мінеральної води можливе передозування, як звичайним ліками.
Бульбашки вуглекислого газу, які містяться в мінералці, стимулюють секрецію шлунка, що може спровокувати здуття кишечника.
Вугільна кислота, яка утворюється від з'єднання води і вуглекислого газу, може дратувати стінки шлунка, що загрожує появою запалення шлунка і порушенням травного процесу.
Крім того, вуглекислий газ розтягує стінки шлунка і провокує відрижку. У цей час в стравохід викидається шлункова кислота, що з часом може призвести до раку стравоходу.
У помірних кількостях і без протипоказань мінеральна вода буде дуже корисна організму. Але пам'ятайте, що будь-яке зловживання може призвести до негативних наслідків.

джерело: 4mama.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар