вівторок, 26 січня 2016 р.

Здоров'я у зимовий період

Узимку наш організм, подібно навколишній природі, засинає: сповільнюються реакції, знижуються захисні функції та ефективність роботи регуляторних систем - нервової, імунної та ендокринної. 

І цьому є кілька причин:
  •   по-перше, кліматичні зміни. Звиклий до тепла і сонця організм дивується, чому раптом стало холодно і звідки взялося стільки вірусів та інфекцій, які так і намагаються проникнути всередину і пустити своє коріння, перевтілившись у захворювання. До того ж холодне сухе повітря подразнює дихальні шляхи, що призводить до численних респіраторних захворювань.
  • по-друге, брак сонячного світла. У головному мозку є залоза внутрішньої секреції - епіфіз. Він виробляє і накопичує гормон мелатонін, що відповідає за біологічні ритми, і серотонін, який забезпечує гарний настрій. Вироблення цих гормонів триває лише протягом світлої пори доби. Узимку, коли дні короткі, а сонця мало, робота епіфіза призупиняється. До чого це призводить - здогадатися нескладно. Вироби з біофотонами компенсують нашому організму брак сонячного світла. Застосування виробів регулярно сприяє підтримці функцій органів у здоровому режимі, що допомагає протистояти холоду і не хворіти. Узимку особливо рекомендується застосування пояса з біофотонами, білизни, наколінників, носків, накладок на гомілки, рукавичок.
  • по-третє, безконтрольне витрачання вітамінних запасів організму. Для створення захисного бар'єру від несприятливих зовнішніх впливів організм пускає у хід ті поживні речовини, що накопичені протягом теплої пори року. Виснаживши запаси, організм продовжує вимагати своє. Так виникає авітаміноз. Нестача вітамінів проявляється наступними ознаками: швидка втома, втрата працездатності, дратівливість. Як від цього рятуватися? Необхідно піднімати загальний тонус організму за допомогою адаптогенів.
Адаптогени - це засоби рослинного і тваринного походження, що підвищують стійкість організму до несприятливих впливів зовнішнього середовища: дії вірусів, мікробів, різного роду отрут і інших речовин. Найбільш сильними адаптогенними властивостями володіють прополіс, маточкіне молочко, квітковий пилок, кордицепс, шипшина, вітамін С, різноманітні комплекси необхідних макро- і мікроелементів.
Особливо великий вплив адаптогенів на нервову систему: вони покращують кровопостачання, сприяють збереженню стійкості системи при фізичних і психічних навантаженнях, а також підсилюють гостроту зору, слуху, покращують пам'ять, увагу і працездатність.

Немає коментарів:

Дописати коментар